23. októbra 2012

Prvé divadelné predstavenie na zimnom štadióne v Bardejove

12. októbra 2012 o 10:00 hodine sa v Bardejove odštartovala séria divadiel trochu netradične, na zimnom štadióne. Prvým predstavením bola divadelná hra s názvom Kapustnica, kde účinkovali herci z popradského divadla Commedia. Konkrétne to boli Michal Novák, Vlado Benko a Dušan Kubaň. Predstavenie vzniklo podľa predlohy francúzskeho spisovateľa Reného Falleta.


Prvými divákmi boli žiaci bardejovskej hotelovej akadémie a študenti Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity. „Vznikla naozaj výnimočná atmosféra. Len málokto by si predstavil, že sa na bardejovskom zimnom štadióne podarí vytvoriť vskutku príjemná divadelná scéna. Náš tím o tom nikdy nepochyboval a sme veľmi radi, že značka Bemaco je v tomto prípade nie len synonymom bezpečnosti, zastrešujúcim renomované OOPP, ale aj synonymom umenia a kultúry,“ povedala autorka myšlienky, Jana Krajkovičová.


Na nadšencov tohto nápadu čakajú aj ďalšie predstavenia. Pre najmenších bude určená rozprávka Pyšná princezná, ktorá sa odohrá 18. októbra o 10:00 hodine a pre tých, čo majú radi klasiku zase inscenácia diela List otcovi od Franza Kafku plánovaná na 27. októbra o 16:00 hodine.


Projekt podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky a Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013.

Sonja

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára