24. novembra 2012

Muzikál "Volajte ma Meggi"

Muzikál "Volajte ma Meggi" je dielom ochotníkov z Veľkého Šariša, Prešova a okolia. Jeho tvorkyňou, režisérkou i producentkou zároveň je Katarína Pirohová z Veľkého Šariša. Katarína Pirohová "na svedomí" aj predchádzajúci muzikál mladých i starších ochotníkov o živote sv. Jána Maria Vianneyho s názvom "Farár z (m)Arsu". Okrem iného je taktiež hlavnou organizátorkou každoročných Šarišských hradných hier a rôznych divadelných predstavení hereckých ochotníkov.

Keďže si spomínaný muzikál "Farár z (m)Arsu" získal mnoho priaznivcov a o jeho reprízy bol záujem v mnohých kútoch Slovenska, krátko po jeho derniére prišla Katarína Pirohová s nápadom na nový muzikál, tentokrát o sv.Márii Magdaléne. Casting sa konal v priestoroch Kultúrno-informačného centra vo Veľkom Šariši a zúčastnilo sa ho mnoho mladých ľudí zo Šariša i okolia.



Na muzikáli sa pracovalo, ochotníci pod Kataríniným vedením skúšali scény, až kým toto dielo nevycibrili do úspešnej premiéry. Choreografiu  má na starosti Henrieta Háberová, vedúca tanečného divadla "Bodies", ktoré taktiež pôsobí v priestoroch Kultúrno-informačného centra vo Veľkom Šariši. V muzikáli si môžeme vychutnať aj množstvo piesní, ktoré si s najväčšou pravdepodobnosťou hneď zamilujete. Súčasťou muzikálu je aj krátky film, podobne ako v predchádzajúcom muzikáli "Farár z (m)Arsu".


"Volajte ma Meggi" je dielo o sv. Márii Magdaléne, zaujímavým spôsobom pretvorené do súčasnej doby. Jeho poslaním je pripomenúť dnešným mladým ľuďom hodnoty, na ktoré sa v tejto dobe už takmer úplne zabúda. V muzikáli neúčinkujú len mladí, niektoré roly obsadili i skôr narodení ochotníci. Z celého predstavenia vyžaruje veľmi príjemná atmosféra, ktorú vytvárajú i samotní herci. Je veľmi príjemné vidieť, že i dnes mladí ľudia s radosťou spolupracujú na tvorbe takýchto diel. A hoci väčšina hercov sú ochotníci, ich výkony sa dajú porovnať s profesionálmi.


Premiéra muzikálu "Volajte ma Meggi" sa uskutočnila 17. júna 2012 a po nej nasledovalo niekoľko ďalších repríz, pričom sa predstavenie odohralo nielen na východnom Slovensku, ale aj v Nitre. Aj Vy si máte možnosť toto originálne dielo pozrieť pri jeho poslednej tohtoročnej repríze, ktorá sa uskutoční dňa 2. decembra 2012 o 17. hodine v kine Scala v Prešove. Lístky si môžete zakúpiť v predpredaji v Kultúrno-informačnom centre vo Veľkom Šariši, v sakristii kostola sv. Jakuba vo Veľkom Šariši alebo v predajni hudobnín "IFM Melódia" na Hlavnej ulici v Prešove.


Dominika

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára