24. novembra 2012

Výtvarná výstava - Prinesieme domov more

30. novembra sa v Prešove v Creative Design Gallery konala výtvarná výstava s názvom "Prinesieme domov more", ktorá je ďalším projektom podporeným Ministerstvom kultúry SR v rámci programu EHMK Košice 2013.

Hlavnou organizátorkou bola PaedDr. Ivana Pančáková, ktorá učí na Základnej umeleckej škole Októbrovej v Prešove. Do projektu zapojila svojich žiakov od najmladších až po stredoškolákov či jedného vysokoškoláka.


Talentovaní žiaci skúmali rôzne podoby mora, farbu, priestor, vlnenie, rytmus, energiu, nástrahy a nebezpečenstvá, počúvali staré príbehy mora, tvorili nové.


Vystavované boli maľby, fotografie z krajinárskych kurzov, objekty a inštalácie, kresby. Myšlienku mora každý pochopil inak a tak vznikli rôzne hodnotné diela.


Pri tejto kresbičke tisícok rybiek sa zastavovalo asi najviac ľudí. Jedna totiž plávala opačným smerom. A nebolo ver také ľahké ju hneď nájsť.


Deti si mohli svoje vlastné príbehy vytvoriť do piesku aj počas výstavy. Priamo na plátno sa premietali aj krátke príbehy mora.


Na výstave ste si mohli zobrať do rúk (a aj domov) knižočku o mori spracovanú básnikom Tomášom Repčiakom. Išlo teda o spojenie viacerých druhov umenia. V nasledujúcich mesiacoch sa môžete tešiť na ďalšie podobné výstavy.

Sonja

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára